torstai 12. heinäkuuta 2018

Kääyntyy, ei käänny, kääntyy...viihdyttävin treenivideo ikinä

Meidän valmentaja on ollut tämän viikon itse kisareissuilla, joten ollaan treenailtu Haamun kanssa kahdestaan. Kirjoitin viimeisemmässä treenipostauksessa siitä kuinka laukkaympyrän ratsastaminen tuotti meille suuria vaikeuksia. No sama ongelma toistui pari päivää myöhemminkin, kun kävimme treenaamassa puomeja maneesilla. Tällä kertaa Haamu nosti kyllä laukan ihan hyvin, mutta puski jatkuvasti ympyrältä ulos. Välittä tuntui siltä että kohta mennään maneesin laidoista läpi, kun hevonen puskee vastaan ja rikkoo sitten raville. Kovan vääntämisen jälkeen onnistuttiin tekemään laukkaympyrä. Nyt olemmekin treenanneet paljon laukkaamita. Olen yrittänyt laukkailla enemmän sekä kentällä että maastossa, jotta saataisiin laukkaa vahvemmaksi. Laukka kun on kuitenkin ehkäpä Haamun paras askellaji. Mutta täytyy myöntää että ajoittain laukkaaminen jännittää minua vieläkin. Haamu alkaa vähitellen jo laukkaamaan hieman hitaampaa ja kontroilloidumpaa laukkaa, mikä kertoo siitä että sen voimat ja tasapaino paranee ja sen ei tarvitse aina rynniä hirveää vauhtia eteenpäin pysyäkseen  laukassa.

Ostin pienen kolmijalan kännykkää varten ja eilen sitten päätin kuvata pienen pätkän meidän treeniä. Treenasimme tällä kertaa tallin omalla kentällä, sillä maneesilla on nyt kovasti tehty rakennustöitä arkipäivisin, eikä sirkkeleiden ja työmiesten sekaan lähteminen juuri kiinnosta. Tällä videolla Haamu ei ole parhaimmillaan. Se on kovin alkujäykkä vapaapäivän jälkeen ja sen lisäksi en saa ratsastettua sitä rennoksi ja myötääväksi. Siksi meno on hieman pää pystyssä juoksemista, tosin videon loppua kohden hevonen alkaa jo hieman lämmitä. Mutta ihme ja kumma Haamu nosti tällä kertaa kummankin suunnan laukan hyvin ja laukkasi ympyrät aivan ongelmitta. Tämä tuntui aika ihmeelliseltä siihen nähden että hevonen tuntui kovinkin jäykältä.

Minun piti ihan lähettää videomateriaali todistusianeitoa meidän valkulle, että ollaan me jotain saatu aikaiseksi tälläkin viikolla. Mutta teitä varten tein tämmöisen hieman viihdyttävämmän pätkän, johon on tiivistetty meidän treenien ensimmäiset 15 minuuttia alkukäyntien jälkeen.  Nauttikaa :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti